ӘЖИНИЯЗ ШАЙЫРДЫҢ ГЕНЕАЛОГИЯЛЫҚ ШЕЖИРЕСИН ДҮЗИЎ МәСЕЛЕСИНЕ - Т.Қ.Байниязова (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Мақала әжинияз Қосыбай улының генеалогиялық шежиресин дүзиў мӘселесине бағышланған. Илимпаз Қ.Байниязов әжинияз шайырдың өмирин, дөретиўшилик тулғасын үйрениўге ай- рықша дыққат бөлди. Усы бағдардағы изленислериниң нӘтийжесинде Қ.Байниязов әжинияздың генеалоги- ялық шежиресин дүзиўге еристи.