Б.СЕЙТАЕВТЫҢ «АЛМА ГҮЛЛЕГЕН ПАСЫЛ» ПОЭМАСЫНДА ЛИРИКАЛЫҚ ҚАҲАРМАН ОБРАЗЫНЫҢ ЖАСАЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Нуржанов М. (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Бул мақалада қарақалпақ шайыры Б.Сейтаевтың «Алма гүллеген пасыл» поэмасында ли- рикалық қаҳарман образының жасалыў ѳзгешелиги сѳз етиледи. Бунда шайырдың диалог, монолог, лири- калық шегинис қусаған кѳркемлик әмеллерден пайдаланыўдағы ѳзине тәнлиги ашып бериледи.