ҲҮЖЖЕТЛИ ФИЛЬМЛЕРДЕ ӘЖИНИЯЗ ТУЛҒАСЫ ЖАРАТЫЛЫЎЫ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Гулжахан Низаматдиновна, Тажадинова (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Мақалада «Қарақалпақфильм» киностудиясында сүўретке алынған портретлик фильмлер қатарында уллы классик шайырымыз әжинияз Қосыбай улының өмири ҳәм дөретиўшилигине бағышланған ҳүжжетли фильмлердиң өзине тән өзгешелиги сөз етиледи. Фильмлерде дөретиўши тулғаның келбетин жаратыўда көбирек қайсы усыллардан пайдаланылады де- ген мәселелерге итибар қаратылған.