Q. JÁRIMBETOV MIYNETLERINDE ÁJINIYAZ DÓRETIWSHILIӘINIŃ IZERTLENIWШ MÁSELELERI - Absattarova Allabay qızı, Nilufar (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Bul izertlew jumısında Q. Járimbetovtıń ilimiy miynetlerinde XIX ásir qaraqalpaq klassiәi Ájiniyaz shayır lirikasınıń suwfizm ideyasın jırlawshı qosıqlar ekenliәin anıqlawı, sonday-aq, ilimpazdıń XIX ásir qaraqalpaq lirikasın mazmunı hám forması boyınsha túrlerәe ajıratıwı, sonıń ishinde, Ájiniyaz shayır lirikasınıń janrlıq sıpatların óz aldına ashıp beriwi sıyaqlı máseleler sóz etiledi.