JULDÍZLARDÍŃ KELIP SHÍǴÍWÍ HAQQÍNDAǴÍ ETIOLOGIYALÍQ ÁPSANALAR - Azamat Mırzabaevich, Bekimbetov (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Qaraqalpaqlar arasında Sholpan, Temirqazıq, Úrker, Úrkerdiń sińlisi, Jeti qaraqshı, Qus jolı xaqqındaǵı ápsanalardıń mazmunları da etiologiyalıq ápsanalarǵa tán bolǵan “Ne sebep bunday bolǵan?” degen sorawǵa juwap beriwge qaratılıp, joqarıda atı atalǵan juldızlardıń kelip shıǵıw sebepleri bayan etiledi.