НАЎАЙЫ-БУХАРА АЙМАҒЫНДАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ ЖЫРАЎЛАРЫНЫҢ УСТАЗ-ШӘКИРТ ДӘСТҮРИ ҲАҚҚЫНДА - Гаухар Мустафаевна, Эгамкулова (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Мақалада Наўайы-Бухара ўәлаятлары аймағындағы қарақалпақ жыраўлары ҳәм олардың устаз-шәкиртлик дәстүри ҳаққында сөз болады. Бул аймақтағы қарақалпақ жыраўлары Қубла Аралбойы регионындағы қарақалпақ жыраўлары менен де мудамы байланыста болып келген. Автордың көрсетиўинше, Наўайы-Бухара аймағы қарақалпақ жыраўлары Қубла Аралбойы жыраўларының шеберлигин жетилистириўине үлкен үлес қосқан.