ӘЖИНИЯЗ ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ЖАЗБА ӘДЕБИЙ ТИЛИ - Карлыбаева Г.Е. (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Мақалада қарақалпақ жазба әдебий тилиниң қәлиплесиўи ҳәм раўажланыўында Әжинияз Қосыбай улының (1824-1878) айрықша орны сөз етилген.