ÁJINIYAZ SHAYÍR SHÍǴARMALARÍNDAǴÍ AYÍRÍM ARAB SÓZLERINIŃ MÁNILERI HAQQÍNDA - Bekmurza, Dilanov (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Maqalada XIX ásirde jasaǵan qaraqalpaq klassik shayırı Ájiniyaz Qosıbay ulı shıǵarmalarında ushırasatuǵın ayırım arab sózleriniń qollanılıwı úyrenilgen. Onda ayırım diniy mazmundaǵı arab sózleriniń házirgi qaraqalpaq tilindegi mánileri ashıp berilgen.