K.KARIMOV SHÍǴARMALARÍNDA PARADIGMATIKALÍQ QATNASTAǴÍ BIRLIKLER - Mambetova G.J. (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Qaraqalpaq tili leksikasında mánilik ańlatılıwına iye birliklerdi omonim, sinonim, antonimlik tárepten jiklep úyrenemiz. Bir qatar ádebiyatlarda sózlerdiń mánilik bildiriliwin paradigmatikalıq qatnastaǵı birlikler dep te júritiledi.