ÁJINIYAZ SHÍǴARMALARÍNDA TURAQLÍ TEŃEWLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ - Baxram Bisenbay ulı, Jumabaev (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Bu maqolada badiiy asar tilining xususiyatlaridan bo’lgan troplarning asosan, o’xshatishlarning ahamiyatli taraflari tahlil qilingan. Badiiy ijodkorlarning orasida qoraqalpoq xalqining atoqli shoir Ajiniyoz shoirning asarlaridagi turg’un o’xshatishlarning xususiyatari misollar yordamida ochib berildi.