УЛЛЫ СӨЗ ЗЕРГЕРИ: (Әжинияз Қосыбай улы туўылғанының 200 жыллығына) - Дошмуратова Г.С. (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Мақалада қарақалпақ халқының классик шайыры Әжинияз Қосыбай улының ўатан сүйиўши- лик, гуманистлик, гөззаллық, пәклик, садықлық сыяқлы бизге қалдырып кеткен бийбаҳа әдебий мийраслары анализ етилген, сондай-ақ, шайырдың туӯылғанының 200 жыллығы мүнәсибети менен орын- ларда оның шығармаларының кең түрде үгит-нәсиятланыӯы ҳаққында сөз етиледи.