EKINSHI JER JÚZILIK URÍSTAN KEYINGI JÍLLARDA QARAQALPAQSTANDA ILIM HÁM MÁDENIYAT ǴAYRATKERLERINIŃ REPRESSIYAǴA USHÍRAWÍ - Rashid Joldasbaevich, Seytmuratov; Gulnara Rashidovna, Joldasbaeva (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Búgingi kúni elimiz tariyxında bolıp ótken sociallıq-ekonomikalıq, siyasiy hám mádeniy ózgerislerdi, jol qoyılǵan qáte-kemshiliklerdi ańlap jetiwde xalqımızdıń eń kózge kóringen mámleketlik iskerlerin, ilim hám mádeniyat ǵayratkerlerin, ulamalardı quwdalaw, milliy úrp-ádetlerin hám qadriyatların ayaq astı etiw siyasatın házirgi zaman talabına sáykes izertlew aktual áhmiyetke iye máselelerdiń biri bolıp tabıladı.