ÓZ ARA JÁRDEM DÁSTÚRINIŃ QARAQALPAQ ILIMPAZLARÍ TÁREPINEN IZERTLENIWINE QÍSQASHA SHOLÍW - Gulshana Muratbaevna, Xojaniyazova (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Хalıq turmıs tárizi menen baylanıslı bоlǵan úrp-ádetler, dástúrler qaraqalpaq etnоgrafiyası iliminde tereńnen úyrenilgen máselelerden biri esaplanadı. Ásirese, хalıqtıń turmıs tárizi, хоjalıǵı, úrp-ádet hám dástúrleri kóplegen izertlewshilerdiń izertlew оbektlerinen biri bоlıp kelgen.