ӘЖИНИЯЗДЫҢ ДҮНЬЯҒА КӨЗҚАРАСЫНЫҢ УЛЫЎМА ФИЛОСОФИЯЛЫҚ НЕГИЗЛЕРИ - Худайбергенова У.К. (Өзбекстан Республикасы Илимлер Академиясы Қарақалпақстан бөлиминиң ХАБАРШЫСЫ, 2024)
Елимиздиң ғәрезсизликке ерисиўи менен өтмиште жасап дөретиўшилик еткен уллы бабала- рымыздың мийрасларын ҳәр тәреплеме үйрениў жаңа басқышқа көтерилди. Бул тGбийий ҳGм нызамлы қубылыс.