DUNYONING OG’RIQLI NUQTALARI - Xayitova Shodiya Raxmonberdi qizi (Fan va Tadqiqot Samaralari, 2024)
Ushbu maqolada dunyoning siyosiy jihatdan og’riqli bo'lgan hududlari haqida fikr yuritilgan bo'lib, o'z navbatida ularning kelib chiqish sabablari hamda bartaraf qilish yechimlari haqida o'ziga xos mulohazalar berilgan.