URUG’LANISH JARAYONI, XILLARI VA AHAMIYATI - Abdumuxtorova Madina G'ofurjon qizi; Abduxoliqova Muhlisa Murodjon qizi (Fan va Tadqiqot Samaralari, 2024)
Ushbu dissertatsiyada urug‘lanish jarayoni, urug‘lanish turlari, hayvonlar va o‘simliklardagi urug‘lanish jarayonlari, o‘xshashlik va farqlari, shuningdek, urug‘lanishning tirik organizmlar uchun ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.